VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET
VET

TWEE IN ÉÉN - mONOLIET AAN PARKRAND

In de schaduw van het Park van Tervuren werd in 2018 een bestaande halfopen villa vervangen door een nieuwbouw die een woning en bovenliggend appartement huisvest. Samen met deze bouwheer werd ervoor gekozen twee opsplitsbare units te voorzien. De hoofdwoning bevindt zich half ondergronds en op het gelijkvloers dat een half niveau boven het maaiveld hangt. Op de eerste verdieping werd een lichtrijk en ruimtelijk appartement voorzien. Intern bestaat de mogelijkheid om beide units als 1 woning te gebruiken. 

 

Het werd een monolitisch volume met rode stenen schil waar insnijdingen werden in gemaakt in functie van licht, ruimtelijkheid en zicht. Deze BEN-woning is opnieuw een voorbeeld van 'Energy Conscious stArchitecture', doordacht, bewust duurzaam en met oog voor esthetiek en detail.

Fotograaf Yannick Milpas

Tuin By Buro Buiten

Tekst Lieselotte Steurbaut