FLW
FLW
FLW
FLW
FLW
FLW
FLW
FLW
FLW
FLW
FLW
FLW
FLW
FLW

PAREL OP HET PLEIN - NIEUW MODERNISME 

 

In de voormalige tuin van hun bestaande woning in de residentiële rand rond Brussel, werd door de bewoners een nieuw-modernistische passieve woning gebouwd. Ze bestaat uit een stapeling van verdiepingen (4), die met elkaar verbonden zijn door een circulatiekoker met lift, trap en sanitair. 

 

Het ontwerp is erop gebaseerd zoveel mogelijk verschillende functies te voorzien van een eigenheid en sfeer. Het betreft een bibliotheek, een welnessruimte, leefruimte met open keuken, tv-kamer, slaapkamers, badkamer en een indrukwekkend dakterras. Het is een oefening in het creëren van zichten naar de omgeving, en in het brengen van licht en ruimtelijkheid. Evenals in esthetiek, detaillering en een hoge performantie op vlak van comfort en energie.

 

We bewonderen de bewoners voor hun initiatief met deze woning. Ze bewijzen dat op bouwen geen leeftijdsgrens staat, meer nog, ze creëren een nieuwe sociale context. Het werd een parel op het plein, met een tijdloze uitstraling.

Gezien in Tendens Wonen op Focus & AVS

Fotograaf Yannick Milpas

Maatmeubilair By stArchitecten

Tuin By Buro Buiten

Tekst Lieselotte Steurbaut