top of page
HAN
HAN
HAN
HAN
HAN
HAN
HAN
HAN
HAN
HAN
HAN
HAN

doordacht en geniaal go zero or don't go at all

Architectenwoning zonder méér, als in 'zonder compromis':

In tijden van stijgende energieprijzen en een snel veranderend klimaat kan men niet anders meer dan ecologisch en energetisch verantwoorde keuzes maken. Niet enkel voor jezelf, maar eveneens als por in de zij van familie, vrienden, buren, je omgeving.. stArchitecten gaat met deze woning niet voor de norm (toen nog E80) maar resoluut voor de ondergrens: Zero Energy! 

Architectenwoning zonder méér, als in 'zonder meerprijs':

Vandaag wordt je om de oren geslagen met hoge bouwkosten, meerprijzen, terugverdientijden, afwegingen ... Dit huis is het antwoord op een 'economisch verantwoord comfortabel passief huis. Een tot in de puntjes doordacht ontwerp, voor een jong gezin met een beperkt budget. Dit huis bewijst dat het kan!

 

Architectenwoning zonder méér, als in 'in zijn eenvoud':

Op een klein bouwperceel, met een groot terras en groene buitenkamers staat het compact volume. Een vrij gesloten ogende kubus, waar op het zuiden een hap is uitgenomen en ramen zijn voorzien die werken als radiator voor het huis. Een houtskeletbouw met thermowood gevelbeplanking, houten passief buitenschrijnwerk en een volledige binnenafwerking in OSB. Beperkte leidinglengtes, een eenvoudige technische installatie en een minimum aan binnenwanden en deuren bevestigen de minimalistische filosofie. Alle ruimtes staan met elkaar in contact, wat zorgt voor veel ruimte voor mentale vrijheid en creativiteit, waar als gezin letterlijk 'samen' wordt gewoond.

Winnaar Schrijnwerk Award 2012

Geselecteerd Belgian Building Award voor Architectuur & Energie

Gepubliceerd in Buitengewoon Belgisch Bouwen, De Energiebijbel, De Standaard, Het Nieuwsblad, Het laatste Nieuws, Feeling, Ik ga bouwen, Beter bouwen en verbouwen, Libelle, Architect, Schrijnwerk...

Gezien in Ter Zake, Huizenjacht, Brique dans le ventre en op AVS

Fotograaf Yannick Milpas

Interieur & maatmeubilair By stArchitecten

Tekst Lieselotte Steurbaut

bottom of page