VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK
VEK

Box-on-box principe - verbouwing en uitbreiding gezinswoning!

In het landelijke Kruisem wordt een bestaande rechthoekige bungalow met plat dak compleet gestript, en uitgebreid met een tweede bouwlaag. Het wordt een box-on-box principe, waarbij het rechthoekig volume op het gelijkvloers, wordt uitgebreid met een extra rechthoekig volume op de verdieping, echter verschoven ten opzichte van elkaar. Hierdoor ontstaat een interessant ruimtelijk beeld, evenals een spel van terrassen en luifels. 

 

De woning wordt gerenoveerd op het gelijkvloers, waarbij de bestaande stenen wanden worden geïsoleerd van buitenaf met een ecologische en duurzame laag extra isolatie, en afgewerkt in gevelmetselwerk. De binnenzijde wordt gepleisterd. De verdieping is een nieuw houtskelet, met een houten gevelafwerking, en OSB interieur.

 

De woning heeft enkele specifiek gepositioneerde ramen, die prachtige doorzichten en lichtinval genereren, en de buitenomgeving tot diep in de woning trekken. De trap zit centraal, en werd boven in de hal voorzien van grote raampartijen, waardoor een zee van licht ook via die weg het gelijkvloers woongedeelte bereikt.

 

Het werd een compact plan, functioneel en met hoog wooncomfort, waar we zowel de esthetische als de energetische ambities in verwerkten. Het resultaat is een kwalitatief en futureproof huis.

Fotograaf Yannick Milpas

Interieur & maatmeubilair By stArchitecten

Tekst Lieselotte Steurbaut